Ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη με τη ΝΔ

Η υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

«Δεν είναι απόψε ανάμεσά μας, δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία. (Σ.Σ. Αυτό) έχει πολύ υψηλό συμβολισμό: είναι ο Φρέντη Μπελέρης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.
Ελπίζουμε να επικρατήσει το δίκαιο και να αφεθεί σύντομα ελεύθερος ο παράνομα φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, που συντονίζει την παρουσίαση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις θέσεις που κάθονται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι συμβολικά κενή εκείνη του Φρέντη Μπελέρη, ενώ παρών είναι ο αδερφός του, Λεονάρδος.

Το μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη
«Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.

Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει στο μήνυμά του ο Φρέντης Μπελέρης.