Τέλος η αφαίρεση πινακίδων δεν πάει άλλο, Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

«Τropaio: Κάποιοι έφτιαξαν νόμο στο πόδι.. Αφαιρούν από τους πολίτες της πινακίδες των οχημάτων τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν να πάνε στο μεροκάματο τους, είναι απαράδεκτων!».
Με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα τιμωρείται πλέον ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο.
Αυτή την στιγμή, υπάρχουν ποινές για σοβαρές παραβάσεις, όπου ο οδηγός μπορεί να χάσει από το δίπλωμα οδήγησης έως την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες. Με τον αναθεωρημένο ΚΟΚ που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρώην Κώστας Καραμανλής.

Στόχος είναι οι ποινές να γίνουν πιο δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης. Να μην έχουν τυφλό – τιμωρητέο χαρακτήρα, αλλά να αποβλέπουν στη συμμόρφωση των οδηγών.
Με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, αλλά όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.

Ποιες ποινές θα γίνουν πιο αυστηρές
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, έχει ήδη κάνει γνωστό πως οι ποινές για τέσσερις συγκεκριμένες παραβάσεις που αποδεδειγμένα προκαλούν σοβαρά ατυχήματα, θα γίνουν αυστηρότερες. Αυτές αφορούν:
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
Υπερβολική ταχύτητα
Αντικανονική προσπέραση
Οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ