Γιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην σπείρα με τα πλαστά χαρτιά για μετανάστες

Η σπείρα είχε παράσχει τις υπηρεσίες της σε τουλάχιστον 185 παράτυπους μετανάστες.
Ενας γιατρός του Θριάσιου νοσοκομείου, ένα στέλεχος της εφορίας στους Αγίους Αναργύρους και ένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ στα Οινόφυτα είναι μεταξύ των 12 συλληφθέντων της σπείρας που φέρονται να έφτιαχναν πλαστά έγγραφα σε μετανάστες και έκαναν παράνομες μεταβιβάσεις εγκαταλειμμένων ακινήτων.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν ξεκινήσει την δράση τους από τον Ιούνιο του 2022 και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είχαν αποκομίσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Βασικό ρόλο έπαιζε μια δικηγόρος που κατέθετε ηλεκτρονικά αιτήσεις για παραμονή μεταναστών στη χώρα, παρότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές. Επέλεγε να καταθέσει αιτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και να αποκτούν δικαίωμα παραμονής 5 ετών στη χώρα. Στην συνέχεια τους εξασφάλιζαν αριθμό ΑΜΚΑ, ενώ λάμβαναν και επιδόματα από το Ελληνικό κράτος. Τα μέλη της σπείρας είχαν και συγκεκριμένες ταρίφες για κάθε υπηρεσία.

Οι «παροχές» του κυκλώματος
Ίδρυση εικονικής εταιρίας 5.000
Άδεια διαμονής 4.000
Εικονικός γάμος 2.000
Ψευδή βεβαίωση γιατρού 400
Εικονική πρόσληψη 300
Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποίησε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων σε Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθο και Λέσβο, εντοπίστηκαν 32 χιλιάδες ευρώ, σφραγίδες και διάφορα παράβολα. Η σπείρα είχε παράσχει τις υπηρεσίες της σε τουλάχιστον 185 παράτυπους μετανάστες.