Τρομακτική παγκόσμια απειλή «υποπληθυσμού» – Έρχονται συγκλονιστικές κοινωνικές αλλαγές

Παγκόσμιος πληθυσμός: Τρεις στις τέσσερις χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απειλή του «υποπληθυσμού» έως το 2050
Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με την τρομακτική απειλή του «υποπληθυσμού», καθώς αποκαλύπτεται πως το 75% των κρατών θα βρεθεί αντιμέτωπο με το λεγόμενο «Baby boom» μέχρι το 2050 και η Δύση θα μείνει «εξαρτημένη από τους μετανάστες» συνδυασμός που αναμένεται να προκαλέσει «συγκλονιστική κοινωνική αλλαγή».

Σύμφωνα με την Daily Mail, μέχρι το 2050, το 75% των παγκόσμιων ποσοστών γονιμότητας δεν θα μπορούν να διατηρήσουν το μέγεθος του πληθυσμού.

Αναλυτικότερα, όπως προειδοποίησε σήμερα έρευνα-σοκ, τρεις στις τέσσερις χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με την απειλή του «υποπληθυσμού» έως το 2050 λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ποσοστών γεννήσεων στον κόσμο. Μέχρι το 2100 το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να ανέλθει στο 97% όλων των εθνών, σε αυτό που οι ειδικοί περιέγραψαν ως «συγκλονιστική κοινωνική αλλαγή».

Ισχυρές χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξαρτηθούν από τη μετανάστευση για να αποφύγουν τις «τεράστιες» συνέπειες και την οικονομική αναταραχή που θα επιφέρεί η κατάσταση, κατέληξε η μελέτη στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Χωρίς αναπλήρωση του πληθυσμού, οι δημόσιες υπηρεσίες και η οικονομική ανάπτυξη κινδυνεύουν, υποστήριξαν οι επιστήμονες. Σχολιαστές προειδοποίησαν σήμερα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να «αφυπνιστούν σε σχέση με το γεγονός ότι η μείωση των ποσοστών γονιμότητας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές» για τη Δύση.