Δήμος Λαυρεωτικής: Πρόληψη ετοιμότητα και καταστολή από την εκδήλωση πυρκαγιών

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου η σύγκληση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαυρεωτικής. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός της δράσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και καταστολής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά παρευρέθηκαν ο Διοικητής Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Ζαμάνης Ιωάννης, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου Τσιούρβας Αστέριος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στουραΐτης Ηλίας, η Αν. προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Μπάιμπου Σωτηρία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αδάμης Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λαυρεωτικής Αδάμης Γεώργιος, Αργεντίνη Ασπασία, Ζαγουρής Χαράλαμπος, Κανελλοπούλου Ελένη, Μακροδημήτρης Αθανάσιος, ο Διοικητής της 21ης ΜΚΒ Κερατέας Σμήναρχος (Ι) Κατσούλας Παναγιώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερατέας Τόλιας Ηλίας, ο Δασάρχης Λαυρίου Αντωνέλης Χρήστος, ο Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΥΑΤΗΛ Κωστάλας Αντώνης, ο Υποδιοικητής του Β΄ Τμήματος Τροχαίας ΝΑ Αττικής Μπακάλης Νίκος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Λαυρεωτικής Μαρμαρίδης Γεώργιος, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Βλάχου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής Πανάγος Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου Ματιάς Αλέκος, ο εκπρόσωπος του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ράπτης Άγγελος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντισμού «ΔΙΑΝΘΟΣ» Βαφειάδης Νίκος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΔΗΜΟΥΛΑΚΙ» Φακής Αντώνης.

Όλοι τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την πληρέστερη οργάνωση και τον επαρκή επιχειρησιακό συντονισμό. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και άμεση συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν. Ο σκοπός είναι κοινός και γίνεται σημαντική προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποψίλωσης, συντήρησης κρουνών και δεξαμενών και επικαιροποίησης σχεδίων δράσεων. Η λέξη κλειδί για την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς είναι η πρόληψη. Για αυτό το λόγο ενημερώνουμε διαρκώς τους πολίτες με κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια και προστασία όλων μας.»