Έρχεται από τον Ιούλιο ο «Γιατρός για όλους»

«Οι γιατροί θα πληρώνονται ανάλογα με τους ασθενείς που εγγράφουν, θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο και θα υπάρχουν και επιπλέον παροχές όπως η κατ οίκον νοσηλεία και περίθαλψη» τόνισε ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης.

Στο νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους» αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Με νέα Ματιά”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με στόχο να διατηρούνται υγιείς. Η αρχή θα γίνει με τον ενήλικο πληθυσμό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα παιδιά.

“Πάμε στους πολίτες και τους λέμε “σας δίνουμε περισσότερες παροχές και σας δίνουμε δωρεάν έναν γιατρό”. Δεν πληρώνει τίποτα ο πολίτης σε αυτό το σύστημα. Οι γιατροί θα πληρώνονται ανάλογα με τους ασθενείς που εγγράφουν, θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο και θα υπάρχουν και επιπλέον παροχές όπως η κατ οίκον νοσηλεία και περίθαλψη” τόνισε ο υπουργός.

Ο στόχος είναι να έχουν βγει οι υπουργικές αποφάσεις και να έχουν γίνει οι συμβάσεις μέχρι τέλος Ιουνίου και να υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής το επόμενο εξάμηνο που θα γίνονται οι εγγραφές, ώστε να έχουμε την πλήρη εφαρμογή του έως την 1η Ιανουαρίου 2023.

Για τον κορονοϊό τόνισε ότι “η πανδημία βρίσκεται εδώ“. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει ένα φωτεινό παράθυρο, αλλά όλες οι χώρες προετοιμάζονται για το φθινόπωρο, καθώς ακόμα και στο πιο καλό σενάριο, θα υπάρξει πίεση.