Είναι αλήθεια πως ο κόσμος θα τελειώσει το 2022;

Κάποιοι πιστεύουν πως ναι.
Πολλά λέγονται για το τέλος του κόσμου και φέτος οι προφητείες έχουν την τιμητική τους και πάλι.
Με την έλευση του 2022, αρκετοί συνωμοσιολόγοι έχουν ανοίξει τα αρχαία βιβλία ιστορίας και ξεσηκώνουν θεωρίες, από το Ημερολόγιο των Μάγιας ή τις προβλέψεις του Γάλλου αστρολόγου του 16ου αιώνα, Νοστράδαμου και καταθέτουν τις θεωρίες τους για το τέλος του κόσμου. Θα είναι το 2022;

Μήπως το 2022 είναι όντως η στιγμή που ο κόσμος θα τελειώσει;
Πολλοί το υποστηρίζουν και μάλιστα σοβαρά.
Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε το μέλλον με το βιβλίο του «Les Propheties» που γράφτηκε το 1555 και μέσα από το οποίο προβλέπει καταστροφές που προκαλούνται από αστεροειδείς, υπερθέρμανση του πλανήτη, ακόμη και την κατάρρευση της τεχνολογίας.

Τελικά ο Νοστράδαμος είχε δίκιο; Μπορεί κανείς να το απαντήσει αυτό;
Ο Νοστράδαμος έγραψε: «Το φεγγάρι στην πλήρη νύχτα πάνω από το ψηλό βουνό. Ο νέος σοφός με μοναχικό εγκέφαλο το βλέπει.
Από τους μαθητές του που προσκαλούνται να είναι αθάνατοι. Τα μάτια στο νότο. Τα χέρια στους κόλπους, τα σώματα στη φωτιά».
Μερικοί άνθρωποι λοιπόν πιστεύουν ότι με αυτή η αναφορά σε αθάνατα όντα θα μπορούσε να αναφέρεται σε ρομπότ που κατασκευάζουμε και τα οποία σταδιακά θα μας αντικαταστήσουν σε πολλά.
Ήδη σε πολλές εργασίες, ρομπότ έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους.

Ο Έλον Μασκ μάλιστα, φέτος κυκλοφορεί στην αγορά τα Tesla Bots και αρκετοί άνθρωποι ήδη κάνουν τους παραλληλισμούς μεταξύ αυτής της πρόβλεψης του Νοστράδαμου και των ανθρωποειδών ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.