Μπάσκετ το ομορφότερο ομαδικό άθλημα για νέους !

Γράφει ο Γιώργος Φλεβάρης. Πιστεύω και επιμένω στην άποψη Το μπάσκετ βοηθά στην σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος ενός παιδιού. Δίνει στο παιδί ευλυγισία, ταχύτητα και ισορροπία.

Είναι από τα αθλήματα που γυμνάζει ισομερώς, ταυτόχρονα, όλο το σώμα ώστε να έχει ως αποτέλεσμα την σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Επίσης βοηθά και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.

Γεωγραφικές περιοχές που ξεκίνησαν τον αθλητισμό στα έξι τους χρόνια, τα μισά με μπάσκετ και τα άλλα μισά με ποδόσφαιρο στα δεκαεφτά τους χρόνια, η ανάπτυξη τους ήταν τελείως διαφορετική. Τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το μπάσκετ ήταν 12 έως 16 πόντους ψηλότερα και με πιο αρμονικό και ολοκληρωμένο σώμα, επίσης είχαν πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης σε σχέση με τους συνομηλίκους αδερφούς τους.
Το μπάσκετ είναι το άθλημα των δευτερολέπτων, εκεί πρέπει ο αθλητής να σκεφτεί να πάρει την σωστή απόφαση και να αντιδράσει. Οι coach λένε ότι το μπάσκετ είναι 60 % τεχνική και 40% μυαλό, δουλεύοντας και αποκτώντας μπασκετικό IQ, χτίζεις το μυαλό του παιδιού, δίνεις στρατηγική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Το μπάσκετ εξασκείται κυρίως σε κλειστούς αθλητικούς χώρους, που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να εκτονωθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Επίσης το παιδί προστατεύεται από ηλιακή ακτινοβολία, ζέστη , κρύο, βροχή και αυτό βοηθά να έχουμε λιγότερους τραυματισμούς και αθλητικά ατυχήματα.

Το μπάσκετ είναι το άθλημα που σε ακολουθεί σε όλες τις ηλικίες, μπορείς να διασκεδάσεις και να αθληθείς στις διακοπές, στο σχολείο, στην πλατεία, στην εργασία σου, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μπάλα και μια μπασκέτα.

Η ταχύτητα και η συνεχόμενη εναλλαγή του σκορ φέρνει το μπάσκετ ως το πιο εντυπωσιακό ομαδικό άθλημα σε εικόνα και σε συναισθήματα.
Το μπάσκετ είναι το εθνικό μας σπορ, έχουμε την Ελλάδα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Σπανούλη, του Διαμαντίδη, Δεν είναι τυχαίο που στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ, στο NBA και στο NCAA όποια πέτρα και να σηκώσεις θα βρεις να πρωταγωνιστούν Έλληνες παίχτες και προπονητές… τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί όταν κάτι το αγαπάς και το γουστάρεις το φτάνεις ψηλά.

Μπάσκετ είναι το άθλημα, που αν ένα παιδί επενδύσει από μικρή ηλικία, δώσει χρόνο και αγάπη τα οφέλη που θα αποκομίσει θα είναι πολλαπλά και μακροχρόνια . Το μπάσκετ είναι το άθλημα που φτιάχνει δυνατούς χαρακτήρες και κτίζει τους πρωταθλητές του αύριο στον αθλητισμό και στη ζωή.

Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!