Αρκούδα μπήκε σε αυλή σπιτιού και κατασπάραξε όλα τα κοτόπουλα

Ούτε στο δάσος, ούτε σε προάστιο κατοικημένης περιοχής, ούτε σε σημείο που μπορεί να θεωρηθεί φυσικό της περιβάλλον. Αρκούδα εισέβαλε σε αυλή σπιτιού εντός οικιστικού ιστού, μέσα στο χωριό της Κλεισούρας κοντά στην Καστοριά, και αφού έσπασε την πόρτα επιτέθηκε στα πτηνά εντός κοτετσιού και δεν άφησε ούτε ένα!

Υπάλληλοι της διεύθυνσης δασών της περιοχής με τους οποίους επικοινώνησε το oladeka.com αναφέρουν ότι το πρόβλημα όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται, αλλά ολοένα και μεγαλώνει. Ο πληθυσμός των αρκούδων, καταγράφεται σε μια μη επικαιροποιημένη μελέτη του 2004 η οποία δεν έχει πλέον καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσες συσκέψεις αρμοδίων φορέων κι αν έχουν γίνει μοιάζουν με στάχτη στα μάτια του κόσμου. Αποτέλεσμα μηδέν! Η ομάδα άμεσης επέμβασης υφίσταται μόνο στα χαρτιά, δεν έχει τα μέσα, δεν έχει ανθρώπους, δεν έχει νομικό πλαίσιο (το οποίο είναι επίσης μη επικαιροποιημένο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα) και όλοι οι αρμόδιοι του κράτους κωφεύουν.

Ο πολίτης απροστάτευτος, οι Πόντιοι Πιλάτοι περισσεύουν, και ο κίνδυνος να δημιουργηθεί πολύ σοβαρό ατύχημα έως τραγικό συμβάν, μοιάζει όλο και πιο πιθανός. Η Καστοριά πλέον είναι μια ανοχύρωτη περιοχή στον συγκεκριμένο κίνδυνο και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάνει ουσιαστικό για τη λύση του προβλήματος.

Η αρκούδα μόλις ξύπνησε, πεινάει και δεν διστάζει να χυμήξει στις αυλές σπιτιών εντός οικιστικού ιστού όπου με ένα κλικ χρονικού συντονισμού μπορεί να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με ένα παιδί, έναν ηλικιωμένο. (Στην Κλεισούρα δε, ο πληθυσμός αποτελείται από ηλικιωμένους κατά 90%). Αντιλαμβάνεται κανείς με τι «παίζει» αυτό το ανάλγητο και αναίσθητο κράτος;

Επιτέλους! Κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά και να πάρει αποφάσεις! Ένας περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές, αστυνομία, διεύθυνση δασών, υπουργοί, δεν υπάρχει πουθενά ένας άνθρωπος που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του ως ενσυνείδητο ον; Συνείδηση κανείς; Αντίληψη κανείς; Ανθρωπιά και λογική, κανείς; Πόσες δεκαετίες πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε ότι χρειάζεται να επικαιροποιήσουμε το όλο σκεπτικό για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένο τρομακτικού προβλήματος ως κοινωνία, ως πολιτεία, ως αρμόδιοι, ως πολίτες;