Ποινική δίωξη σε νηπιαγωγούς για βαριά σωματική βλάβη σε μικρά παιδιά!

Νέες εξελίξεις στην φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης παιδιών στην Αλεξανδρούπολη από νηπιαγωγούς που έχουν καταγγελθεί ότι τα κλείδωναν σε αποθήκη χωρίς φως και έδεναν τα χεράκια τους σε καρέκλα.
Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απάλλαξε με ψήφους 3-2 τη μια από τις νηπιαγωγούς. Μάλιστα γνωμοδότησε προς τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μην τεθεί σε δυνητική αργία,

Το γεγονός που εξόργισε τους καταγγέλλοντες γονείς, την ώρα μάλιστα που πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση του δημάρχου να ζητήσει γνωμοδότηση ήταν για τα «μάτια του κόσμου», καθώς στο πειθαρχικό, οι 3 είναι συνάδελφοι των νηπιαγωγών και οι άλλοι δύο δικαστικοί, οι οποίοι πρότειναν να τεθούν σε αργία. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο ρόλος του δημάρχου, ο οποίος θα μπορούσε να τις θέσει ο ίδιος σε αργία, είναι «περίεργος». Σημειώνεται ότι μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, οι δύο νηπιαγωγοί τοποθετήθηκαν στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου εργάζονται και πληρώνονται κανονικά.

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο νηπιαγωγών
Ωστόσο, την ώρα που το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε τη μια από τις νηπιαγωγούς, η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης, άσκησε ποινική δίωξη και στις δύο γυναίκες μετά από τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι γονείς 10 παιδιών που φέρεται να υπέστησαν σωματική βλάβη από τα χέρια των δύο νηπιαγωγών.