Απάντηση Δούκα στον Ανδρουλάκη: Μπαίνω μπροστά, πάμε να νικήσουμε

Τη δική του απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη έδωσε ο Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής.
Χαρακτηριστικά ανέφερε καταθέτοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του: Θα είμαι παρών σε αυτή την προσπάθεια με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήμουν σε όλη τη δημόσια πορεία μου. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας. Πάμε να νικήσουμε τώρα. Στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελακη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν έχουμε ανάγκη από μεσσίες, θέλουμε ηγεσία που θα κάνει πράξη το «μαζί». Οι αντίπαλοι μας δεν είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι έξω. Σε κλίμα ενότητας, συμφωνώ με τον οδικό χάρτη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Θα είμαι παρών – Δεν θέλω να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά τον Μητσοτάκη

Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση. Αποτελεί αμοιβαίο πλεονέκτημα, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Είναι τώρα η ώρα να ξανανοιξουμε το κύκλο της υπέρβασης. Οχι σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και διχόνοιας. Ναι σε ένα κόμμα μελών, όχι στελεχών και μηχανισμών.

Δέχομαι ακραίες επιθέσεις από δεξιά και τα συστήματά της, αλλά και την ακροδεξιά. Με εντολή Μητσοτάκη η εμπλοκή στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να σιωπά η Δημοκρατική Παράταξη όταν ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί να παρέμβει στην εκλογή του προέδρου.

Δε θα φύγει ο Μητσοτάκης έχοντας απέναντί του κόμματα του 13 και 15%. Να φανούμε αντάξιοι του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας.Ραγδαίες η εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.