“Ράγισε το γυαλί” της παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πολλοί βουλευτές αμφισβητούν ανοικτά τις επιλογές του πρωθυπουργού. Είναι η πρώτη φορά από την περίοδο που έγινε Αρχηγός της Ν.Δ. που επικρίνεται ο κ. Μητσοτάκης στα θεσμικά όργανα του κόμματος
Η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. αποτελεί χρονικό ορόσημο στην πορεία του κόμματος. Και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά από την εποχή, που έγινε Αρχηγός της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπήρξε ανοικτή και επίμονη αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών του σε ανώτατο θεσμικό όργανο, από πλήθος βουλευτών!
Για όσους γνωρίζουν καλά την ιστορική Κεντροδεξιά στην Ελλάδα έχει γίνει πλέον σαφές πως “ράγισε το γυαλί” της παντοδυναμίας Μητσοτακη, όπως είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτός που το κατάλαβε πρώτος είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έδειξε πολύ ενοχλημένος από ορισμένες τοποθετήσεις, όπως εκείνες του Μάριου Σαλμά, του Νικήτα Κακλαμάνη, του Γιώργου Βλάχου και πολλών άλλων.
Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει “χαλαρό το σκοινί” μόνον στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Για όλους τους άλλους τα όρια του… “μαντριού” είχαν γίνει σαφή και ευδιάκριτα.
Γι’αυτό υπήρχαν μόνον ψίθυροι. Τώρα υπάρχουν κραυγές και ψίθυροι και δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στα κομματικά όργανα.
Απλώς οι διαφωνούντες θα ακολουθήσουν μια στρατηγική “αντάρτικου πόλεων”, για να μην δώσουν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να τους διαγράψει.

Σε κάθε περίπτωση η αμφισβήτηση θα έχει συνέχεια, με αμέσως επόμενο σταθμό την παρουσία αρκετών δεκάδων βουλευτών της Ν.Δ. στις ομιλίες Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά την Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο.
Γιατί αυτά που θα ειπωθούν εκεί από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς θα έχουν σαφώς επικριτικό περιεχόμενο για τον κ. Μητσοτάκη.