Το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 16χρονο

Ένα αγόρι που είχε κλείσει τα 16 του χρόνια 10 μέρες νωρίτερα άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, χτυπημένο από τη νταλίκα που οδηγούσε ένας άλλος ανήλικος. Ένας 17χρονος χωρίς δίπλωμα οδήγησης που δεν φορούσε και ζώνη.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου στην Κάρυστο. Το πρωί της Πέμπτης 10 λεπτά πριν τις 12, ο 17χρονος που οδηγούσε τη νταλίκα του πατέρα του χωρίς δίπλωμα κινούνταν επί της οδού Οδυσσέως. Στη συμβολή με τη Διονυσίου πέρασε χωρίς να σταματήσει και χωρίς να κοιτάξει δεξιά του.
Από εκεί έρχονταν ο 16χρονος με το μηχανάκι του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Το παιδί βρέθηκε στην άσφαλτο, χωρίς κράνος να αιμορραγεί. Ο 17χρονος οδηγός της νταλίκας επιτάχυνε και εξαφανίστηκε.

«Το παιδί που ήταν στο φορτηγό λέει δεν τον είδε. Το παιδί ήταν παράλυτο, δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο απλά και όταν σηκώθηκε, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος, κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφέρει το αιμόφυρτο παιδί, ενώ παράλληλα ξεκινούσε η αναζήτηση του 17χρονου που τον εγκατέλειψε.

«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε η θεία του 16χρονου.
Οι Αρχές εντόπισαν τον 17χρονο και τη νταλίκα σε ερημική τοποθεσία όπου και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ελεύθερος χωρίς όρους ο 17χρονος. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Χαλκίδας μαζί με τη μητέρα του. Η απόφαση ήταν να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο μέχρι τη δικάσιμο.

«Η μαμά του παιδιού μίλησε μαζί μας, ήρθε στο νοσοκομείο να μας βοηθήσει, είναι μάνα και καταλαβαίνει. Είναι μία μάνα και εκείνη που μπορούσε να ήταν το παιδί της. Ήταν δίπλα μας, έκλαιγε και φώναζε γιατί δεν πήρε εμένα και πήρε το παιδί», είπε η θεία του 16χρονου.

Αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι στο τροχαίο ήταν ανήλικοι, δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης, ο θύτης δεν φορούσε ζώνη και το θύμα δεν φορούσε κράνος. Οι δυο τους μάλιστα γνωρίζονταν από το σχολείο.