Έρχονται εκατοντάδες νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι είναι νόμιμο

«Ναι» του ΣτΕ στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για 300 προσλήψεις ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. για καλύτερη αστυνόμευση των πόλεων.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για 300 οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών τέθηκε υπόψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι είναι νόμιμο.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του σχεδίου διατάγματος, η αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικών φρουρών στοχεύει, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στην «εκπλήρωση της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι νέοι ειδικοί φρουροί να διατεθούν στη μάχιμη, πεζή και εποχούμενη αστυνόμευση, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση της Ελληνικής Αστυνομίας στις προσδοκίες του πολίτη για αποτελεσματική αστυνόμευση».