Διασώθηκε άλογο που είχε εγκλωβιστεί σε στέγη πλημμυρισμένου σπιτιού (Video)

Στην οροφή αγροτόσπιτου επί δύο ημέρες εγκλωβίστηκε ένα άλογο στη Βραζιλία, ως αποτέλεσμα των φονικών πλημμυρών που σάρωσαν την περιοχή Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.
Εθελοντές, κτηνίατροι και διασώστες κατάφεραν να σώσουν το άλογο το οποίο στην κωμόπολη της νότιας Βραζιλίας που βρίσκεται κάτω από τα νερά των πλημμυρών

Το άλογο εντοπίστηκε την Τετάρτη (08/05) από το ελικόπτερο ενός τηλεοπτικού δικτύου στα περίχωρα του Κανόας, μιας πόλης στα βόρεια του Πόρτο Αλέγκρε. Ο δήμαρχος του Κανόας Ζόρζε ντα Σίλβα έκανε έκκληση στις αρχές να σώσουν το ζώο, για να μην πέσει από τη στέγη.

Εθελοντές που συγκεντρώθηκαν για να το βοηθήσουν είπαν ότι το άλογο περιπλανιόταν επί τέσσερις ημέρες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Με τη βοήθεια κτηνίατρων τους στρατού, οι διασώστες κατάφεραν να το απομακρύνουν και να το επιβιβάσουν σε ένα φουσκωτό για να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ έχουν χάσει τη ζωή τους 107 άνθρωποι και άλλοι 136 αγνοούνται σε πόλεις όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.
Άλλοι 164.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.