Ελλείψεις στην αγορά στα εμπορεύματα λόγω… Χούθι

Τropaio: Επαγγελματίες της Ελλάδας δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους, αυτές οι καθυστερήσεις στην παράδοση παραγγελιών θα οδηγήσουν άμεσα σε ανατιμήσεις στην αγορά
Σε μια σειρά βιομηχανικών προϊόντων, όπως ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αλλά και εξοπλισμός για ξενοδοχειακά καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης, έχει προκαλέσει ελλείψεις στην αγορά η νέα κρίση στην Υεμένη και τα χτυπήματα των Χούθι. Μάλιστα, επαγγελματίες δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους αυτές οι ελλείψεις θα οδηγήσουν άμεσα σε ανατιμήσεις στην αγορά, που θα έρθουν και θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.

Εμπορεύματα με προορισμό σε όλοι την επικράτεια φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά και απ’ εκεί σε όλοι την Ελλάδα με σημαντική χρονική καθυστέρηση και αυτό προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο πλέον, καθώς αν συνεχιστεί η ρευστότητα δεν αποκλείεται η αλυσίδα ελλείψεων να πλήξει στη συνέχεια τον κλάδο της μεταποίησης και της βιομηχανίας που προμηθεύονται διάφορες πρώτες ύλες για την παραγωγική τους διαδικασία.
«Λόγω του αποκλεισμού της διώρυγας και της έντασης που επικρατεί στην περιοχή, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Δυστυχώς, τα πλοία που μεταφέρουν τα εμπορεύματα πρέπει να κάνουν μεγάλο κύκλο, προκειμένου να προσεγγίσουν την Ευρώπη και να αφήσουν τα εμπορεύματα. προϊόντα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ορισμένοι ναύλοι στη ναυτιλία που, εξαιτίας της κρίσης και της αναταραχής στην Υεμένη, έχουν ήδη αυξηθεί κατά 20% μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Ένα μέρος αυτού του πρόσθετου κόστους υπάρχει φόβος ότι θα επιβαρύνει τελικά τους καταναλωτές στις αγορές προϊόντων που η μεταφορά τους επί ελληνικού εδάφους φτάνει πλέον να καθυστερεί για τουλάχιστον μισό μήνα, καθώς πλέον εξαιτίας του αποκλεισμού της διώρυγας του Σουέζ και ουσιαστικά υποχρεώνονται τα πλοία αυτά είναι να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, κάτι που σημαίνει 15 έως 20 μέρες καθυστέρηση.
Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!