Πώς «παγίδευσαν» το μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, τους ΟΥΚ και τον πορτιέρη

Η πληροφορία στο εκβιαστών που οδήγησε στη σύλληψη – Πώς στήθηκε η επιχείρηση
Σχεδόν με καταδρομικές κινήσεις οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι 4 συλληφθέντες, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Πρόκειται για ένα πρώην μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, δύο ΟΥΚ του λιμενικού κι έναν πορτιέρη, στα ίχνη των οποίων, πριν τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν οι αρχές μετά από πληροφορία στο Τμήμα Εκβιαστών.

Η επιχείρηση στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα. Οι πληροφορίες ήθελαν ότι οι συγκεκριμένοι να προμηθεύονται όπλα και εκρητκικά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν.

Η σκοτεινή σχέση Πυρήνων – Greek Mafia
Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ”προμηθευτή”» δήλωσε στο Mega, o ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Για την επιχείρηση της αστυνομίας είπε ο κ. Μπαλάσκας: «Μετά από μία μυστική επιχείρηση και ιδιαίτερες πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ στην διάθεσή της συνελήφθη το πρώην μέλος και στην κατοχή του μαζί με άλλους τρεις ποινικούς βρέθηκαν δύο τεράστια κιβώτια εκρηκτικής ύλη, ικανά να κατεδαφίσουν ένα μεγάλο κτίριο στην Αθήνα, συν όπλα και αμπούλες».
Ο Σταύρος Μπαλάσκας ερωτώμενος αν οι Αρχές σχετίζουν το εν λόγω περιστατικό με την βομβιστική επίθεση στην Σταδίου απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει σχέση, αλλά σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024, τέσσερις (4) ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν -4- ημεδαποί να κατέχουν στις οικίες τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα, όπλα, εκρηκτικά και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα για χρήση σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2- κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,
-4- πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,
χειροβομβίδα,
πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,
γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,
-2- κενές γεμιστήρες πιστολιού,
-281- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,
φορητός ασύρματος,
αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,
υφασμάτινη θήκη πιστολιού,
αλεξίσφαιρο γιλέκο,
πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
-5- μαχαίρια, από τα οποία -3- αναδιπλούμενα,
-4- σιδερογροθιές,
ρόπαλο,
φωτοβολίδα, καπνογόνο και -4- πυρσοί,
αναβολικές ουσίες,
αμπούλες αερίου,
-11- κινητά τηλέφωνα,
-6- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος,
ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.
Σημειώνεται ότι ο ένας συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι για -κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση των νόμων περί όπλων, περί αθλητισμού (κατοχή εκτοξευτήρα φωτοβολίδων) και περί ντόπινγκ και για βιασμό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.