Κλέφτες άρπαξαν 36 σακιά με ελιές από αγρότη – 1.000 ευρώ σε όποιον τους βρει

Σε μία κίνηση απόγνωσης, ο αγρότης επικήρυξε τους δράστες με 1.000 μήπως μπορέσει και πάρει πίσω τη σοδειά του.
Όλο και πιο συχνά είναι τα περιστατικα κλοπών ελαιόλαδου αλλά και ελαιόκαρπου, την ώρα που στο ράφι η τιμή του λαδιού έχει σπάσει τα κοντέρ.

Ένας αγρότης, από τους Γαργαλιάνους, στο νομό Μεσσηνίας μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι, άγνωστοι, μπήκαν στο χωράφι του και έκλεψαν 36 μεγάλα τσουβάλια με ελιές, που αντιστοιχούν σε περίπου 400 κιλά λάδι.
Σε μία προσπάθεια να μπορέσει να πάρει πίσω τη σοδειά του, ο ίδιος επικήρυξε με 1.000 ευρώ αυτούς που τον έκλεψαν.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο κύριος Αντώνης Κατσούλας, «Την περασμένη Τρίτη προς Τετάρτη, ήταν το μοναδικό βράδυ που φύγαμε και πήγαμε στην Αθήνα για κάποια δουλίτσα που είχαμε το πρωί. Και όταν επιστρέψαμε δεν βρήκαμε τα τσουβάλια με τις ελιές στο χωράφι», σημειώνοντας πως «το χωράφι είναι επάνω στον δρόμο, είναι περιφραγμένο. Φαίνεται σχεδόν αδύνατον κάποιος να μπορέσει να κόψει το συρματόπλεγμα. Κι όμως έγινε».

«Τριάντα έξι πολύ μεγάλα τσουβάλια μου έκλεψαν. Σε ελαιόλαδο, είναι περίπου γύρω στα 400 κιλά» διευκρίνισε ο κ. Κατσούλας, αναφέροντας ότι «το θέμα είναι ότι εμείς το κάνουμε βιολογικό λάδι, έχουμε βιολογική καλλιέργεια, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και δεν βρίσκεις και να το αγοράσεις εύκολα».