17χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι συμμαθητή του για ένα follow σε κοπέλα

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ράμματα στο πόδι
Ακόμα ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στη Λάρισα ανάμεσα σε δύο 17χρονους για ένα follow στα social media.

Ειδικότερα, οι δυο ανήλικοι συναντήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο προαύλιο του Λυκείου τους και, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, ο δράστης χτύπησε τον συμμαθητή του, όταν του γύρισε την πλάτη, με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας βαθύ τραύμα στο πόδι του.

Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου έκανε ράμματα και ο δράστης συνελήφθη.
Αρνείται τις κατηγορίες ο 17χρονος
Μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο μαθητής αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται την κατηγορία, όπως και την ύπαρξη μαχαιριού, δηλώνοντας ότι πήγε στο ραντεβού με τον συνομήλικό του προκειμένου να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις έπειτα από καβγά τους τις προηγούμενες ημέρες για το… follow του θύματος σε μια κοπέλα στα social media.

Έλεγχοι και προσαγωγές ανηλίκων σε πέντε περιοχές με αυξημένη παραβατικότητα
Αστυνομικές επιχειρήσεις σε πέντε περιοχές της Αττικής όπου καταγράφονται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και νυχτερινές ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο (10 και 11 Νοεμβρίου).

Συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις σε Άγιο Δημήτριο, Μαρούσι, Ηράκλειο, Βούλα και Βουλιαγμένη για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Σε εμπορικά κέντρα και ΗΣΑΠ
Σύμφωνα με την Αστυνομία, «κατόπιν συλλογής, διερεύνησης και αξιολόγησης δεδομένων αναφορικά με καταγεγραμμένες επαναλαμβανόμενες παραβατικές συμπεριφορές με ανήλικους εμπλεκόμενους σε συγκεκριμένα σημεία, σχεδιάστηκαν οι εν λόγω εξορμήσεις και αναπτύχθηκαν στις ανωτέρω περιοχές, επικεντρώνοντας τις δυνάμεις σε δύο πάρκα, περιμετρικά δύο εμπορικών κέντρων και στον περιβάλλοντα χώρο σταθμού ΗΣΑΠ».

Οι δράσεις αυτές οργανώθηκαν τόσο για την αποτροπή εκδήλωσης ανάλογων φαινομένων, όσο και για την πληρέστερη χαρτογράφηση των κινήσεων των ανηλίκων στις επίμαχες περιοχές.
Οι εξορμήσεις ολοκληρώθηκαν με 12 ελέγχους οχημάτων, 143 ελέγχους ατόμων και 14 προσαγωγές ανηλίκων στα τμήματα της περιοχής.
Παρόμοιες ενέργειες θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Πηγή: in.gr