Κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγαν Τσακαλώτος και “Ομπρέλα” – Η Αχτσιόγλου στην πόρτα – Μένει με τον Πολάκη ο Κασσελάκης

Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη γεγονός, αφού αποχώρησε η Ομπρέλα υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ φαίνεται να είναι θέμα χρόνου η έξοδος και της ομάδας Αχτσιόγλου.

Εικόνα διαλυμένου κόμματος παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, αφού αποχώρησε από το κόμμα και επισήμως η “παλιά ομάδα” στελεχών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ,αλλά και ο Στέφανος Τζουμάκας, ενώ προς το παρόν μένει η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά δεν αποκλείεται να είναι θέμα χρόνου και η δική τους έξοδος. Εκτός αν καταφέρουν στο μεταξύ να ρίξουν τον Κασσελάκη.

Πλέον οι διαγραφές που ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχουν νόημα αφού τα 4 στελέχη, των οποίων την κεφαλή ζητούσε επί πίνακι, αποχώρησαν- και ο κ. Κασσελάκης έκανε πίσω στο δημοψήφισμα- αλλά η κρίση θα συνεχιστεί αφού είναι σίγουρο ότι η επόμενη φάση του δράματος θα αφορά την Εφη Αχτσιόγλου και όσους την ακολουθούν. Η ομάδα της εξέδωσε κείμενο, στο οποίο κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως ακροδεξιό, υπάρχει και προηγούμενη αντιπαλότητα με τον Παύλο Πολάκη- τον άτυπο υπαρχηγό του Κασσελάκη- συνεπώς είναι δεδομένο ότι σε λίγο καιρό, οι επόμενοι που θα φύγουν όσοι την στηρίζουν αλλά και η ίδια η Εφη Αχτσιόγλου.

Τις επόμενες ώρες ο πόλεμος θα αφορά τις έδρες των Τσακαλώτου και Πέρκα που αποχώρησαν από το κόμμα και ο κ. Κασσελάκης τους ζητά να παραδώσουν τις έδρες τους, όπως το ίδιο ζητά και από τον Στέλιο Κούλογλου στην Ευρωβουλή. Οι ίδιοι έχουν ήδη εκφραστεί αρνητικά για αυτό το ενδεχόμενο και σήμερα αναμένεται να κοινοποιήσουν την επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους στον πρόεδρο της Βουλής. Δεν αποκλείεται οι έδρες τους να “προικίσουν” το νέο κόμμα που θα δημιουργηθεί, άγνωστο ακόμα πότε.

Η συνεδρίαση της ΚΕ θα μείνει στη ιστορία και για την ένταση και για τα όσα ακούστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να ωθήσει στην έξοδο τους αντιπάλους του, αφού προηγουμένως όμως τους είχε χαρακτηρίσει “Αριστερά πουμαρό” και “πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ”.

Στην ΚΕ αντήλλαξαν ύβρεις και συνθήματα
Αλλά και οι υποστηρικτές του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν έμειναν πίσω, αφού χαρακτηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλαζονικό, Βοναπάρτη και Τραμπ.