Κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης του Δήμου

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Τropaio: Για κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου αν δεν αποκατασταθεί άμεσα το κεντρικό και αγροτικό δίκτυο, προκειμένου να ξεκινήσει η συγκομιδή των μήλων που απέμειναν μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία, μιλά η υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Σαμαρά.

Όπως τονίζει, «η πρωτοφανής κακοκαιρία μας βρήκε παραμονές της συγκομιδής, με το σύνολο σχεδόν της παραγωγής μήλων στα δέντρα. Η «επόμενη μέρα» ξημερώνει με τη περιοχή να μετρά αμέτρητες και ανεκτίμητες ζημιές, που αν δεν αποκατασταθούν άμεσα, είναι δεδομένο ότι ακολουθεί οικονομική κατάρρευση. Η κατάσταση είναι πλέον γνωστή στο πανελλήνιο».

Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση όλων των θεσμικών φορέων (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμος) και συντονισμός τους για επίλυση του ζητήματος όλου του δήμου σε τέσσερα επίπεδα.
Αρχικά, όπως τονίζει, για την αποκατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου, αλλά και του εσωτερικού οδικού δικτύου των χωριών. Κατά δεύτερον να δοθεί έμφαση στην αγροτική οδοποιία.

Επίσης, η κ. Σαμαρά επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει με ταχύτητα ο μηχανισμός σχετικά με τις αποζημίωσης και την εκτίμηση ζημιών σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

«Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου άντεξαν οι άνθρωποι αλλά κατάρρευσαν οι υποδομές. Οι άνθρωποι στο Ανατολικό Πήλιο λατρεύουν το τόπο τους και ξέρουν να ζουν και να επιβιώνουν σε θεομηνίες έχοντας μια σπάνια ιδιοσυγκρασία και ψυχραιμία, όμως τώρα πια τα έχουν δει όλα!!!! Έζησαν τον τρόμο, τον ξεπέρασαν αλλά αν δεν υπάρξει σοβαρή μέριμνα θα υπάρξει ερημοποίηση και οικονομική κατάρρευση σε χρόνο ρεκόρ», τονίζει η κ. Σαμαρά.