Άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ και ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα από τις πλημμύρες

Η κακοκαιρία έφερε σαρωτικές πλημμύρες και στη Λάρισα. Στην Αγιά τα ράφια των σούπερ μάρκετ αδειάζουν και οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα εντείνουν την ανησυχία των κατοίκων…

Οι εικόνες από την Αγιά στη Λάρισα δείχνουν την κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της περιοχής μετά την κακοκαιρία Daniel και τις πλημμύρες. Τα ράφια σε σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα βενζινάδικα έχουν «στεγνώσει» από καύσιμα και τα διαθέσιμα φάρμακα λιγοστεύουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Ο Γολγοθάς για όσους πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση συγκλονίζει.

Απίστευτη, πέρα από κάθε φαντασία η κατάσταση που ζουν τις τελευ­ταίες ημέρες, οι κάτοικοι του Δήμου Αγιάς στη Λάρισα. Η πεδιάδα Ομολίου, από Παλαιόπυργο ως Στόμιο, παραμένει βυ­θισμένη στα λασπόνερα, με τις προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων στον Πηνειό να είναι συνεχείς για να μην πνιγούν οι οικισμοί.

Οι αγρότες σε απόγνωση. Χαμένος γεωργικός εξοπλισμός, καλ­λιέργειες κατεστραμμένες, ελπίδα πια καμία για τη φετινή παραγωγή, ίσως και για τις επόμενες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ολόκληρος ο δήμος παραμένει αποκομμένος από την Λάρισα. Αποκομμένος και από την πλευρά του Ομολίου και της κοιλάδας των Τεμπών. Αποκομμένος και από την πλευρά της Αγιάς, με πολύ νερό να τρέχει πάνω από το κομμάτι Δήμητρα – Ελευθέριο και να γίνεται αδύνατη έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η τροφοδοσία ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τέταρτη μέρα σήμερα απο­κλεισμού και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ σχεδόν άδεια σε βασικά προ­ϊόντα, διατροφικά και υγιεινής. Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είδη όλα τους σε ανεπάρ­κεια.

Από χθες το πρωί (12-09-2023) τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πε­τρέλαιο κίνησης, άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους αγρότες και τα γεωργικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα, τώρα μέσα στην περίοδο της συγκομιδής των μήλων. Η βενζίνη ως το βράδυ είχε τελειώσει κι αυτή.

Στα φαρμακεία, επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας. Τα μανάβικα άδεια. Φορτηγά ακινητοποιημένα να περιμένουν να φύγουν για την Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί αιμοκαθαιρόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη διαδρομή Αγιά – Κάρλα – Βελεστίνο – Λάρισα και πάλι πίσω, διαδρομή διακοσίων χιλιομέτρων συνολικά να πας και να γυρίσεις. Δυόμιση ώρες να πας, δυόμιση να επιστρέψεις, τρεις να κάνεις αιμοκάθαρση, σύνολο οχτώ ώρες ταλαιπωρίας για κάθε αιμοκαθαιρόμενο.

Πηγή: onlarissa.gr