Λαυρεωτική: Γιατί πλημμύρισαν Λαύριο Κερατέα και οικισμοί;

ΤROPAIO: Μήπως υπάρχει το σύνδρομο της στασιμότητας από τους διοικούντες ;

Μήπως είναι Γερασμένα τα αντιπλημμυρικά έργα;

Είναι τα μπαζωμένα φρεάτια που έχουν να καθαριστούν χρόνια. Φαίνετε ότι ο δήμος δεν έχει προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή, και βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα στη Λαυρεωτική, πλημυρισμένοι δρόμοι, πλατείες, και πολλοί δρόμοι γεμάτοι από μπάζα.

 Γερασμένα και περιορισμένων δυνατοτήτων αντιπλημμυρικά έργα, μπαζωμένα ρέματα αλλά και καινούργια έργα που συνεχίζουν να κατασκευάζονται χωρίς να έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής, η οποία έχει αυξήσει τη συχνότητα των ακραίων βροχοπτώσεων, είναι το τρίπτυχο της παθογένειας που βυθίζει όλοι τη χώρα στις πλημύρες και της λάσπες.

Οι ακραίες βροχοπτώσεις των ημερών βγάζουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν στους περισσότερους δήμους, τα οποία δεν αντέχουν ή δεν επαρκούν να διαχειριστούν τα δυσθεώρητα ύψη βροχών που φέρνει η κλιματική κρίση.

Η επόμενη ημέρα της καταστροφής. Λάσπη, δάκρυα και απόγνωση. Αυτές οι τρεις λέξεις, πιθανότατα δεν φτάνουν για να απεικονίσουν πλήρως την εικόνα στη χώρα που άφησε η κακοκαιρία Daniel στο πέρασμά της, η οποία εξαφάνισε κυριολεκτικά χωριά από τον χάρτη.
Εικόνες που συνθέτουν ένα πάζλ πραγματικής καταστροφής, που άφησε πίσω της η μανία της φύσης.
12 Χρόνια Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!