Όταν χρειάζεται γινόμαστε ενοχλητικοί, ο δημότης αυτά θέλει!

TROPAIO: Πολλές φορές εμείς που γράφουμε στα τοπικά έντυπα  γινόμαστε ενοχλητική, επικεντρώνοντας με τα κείμενα μας τα τεκταινόμενα στη λειτουργιά του κράτους και   τουs  δήμουs , ιδιαίτερα εμείς  που γράφουμε  αυτές τις γραμμές, διακρινόμαστε για την υπερβολική αρκετές  φορές  κρητική μας ,που είναι καλόπιστη, για πράγματα που αφορούν τη διοίκηση του δήμου Λαυρεωτικής. Ο λόγος βεβαίως είναι η αγάπη μας  για τον  δήμο,  που δεν βλέπουμε λύση στα χρονίζοντα προβλήματα,  με τρόπο που με την υποκείμενη μας  κρίση που αντιλαμβανόμαστε. 

Ζούμε στη Λαυρεωτική σε έναν τόπο που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι, με κύριο χαρακτηριστικό τη σύγχρονη οικιστική ανάπτυξη, πάντα σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

 Η πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου μας κινείται καθημερινά σε μία πόλη, που θα έπρεπε να συμβαδίζει με την εποχή μας, να έχει υποδομές λειτουργικές, υπηρεσίες που σέβονται τον δημότη και που καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητάς του.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας μάς έχουν απασχολήσει πολλές φορές, όμως αυτή την περίοδο βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο, με αφορμές τις συζητήσεις που γίνονται για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές από δημότες μας

Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημότη και του επισκέπτη οφείλει να βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» κάθε δημοτικής Αρχής, καθώς ένας δήμος πρέπει να στέκεται πάντα αρωγός στον κάθε πολίτη, που συχνά βρίσκεται αντιμέτωπος με το απρόσωπο κεντρικό κράτος.

Η καθαριότητα στην πόλη μας Κερατέα – Λαύριο και τα πέριξ στη Λαυρεωτική, αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα της καθημερινότητας, σκουπίδια και ανακυκλώσιμα στο ίδιο απορριμματοφόρο, ενώ δεν υστερούν η ηχορύπανση, η κυκλοφορία, η στάθμευση, οι διαβάσεις πεζών, τα χόρτα σε πλατείες και πεζοδρόμια, η έλλειψη χώρων πρασίνου, τα φρεάτια που έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια, το οδόστρωμα, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα εγκαταλελειμμένα δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια, η ανοχή στην παραβατικότητα.

Αυτή η καθημερινότητα, απασχολεί όχι απλά τον μέσο πολίτη, αλλά όλους τους πολίτες. Είναι αυτή που ο δημότης απαιτεί να του την αναβαθμίσει ο κάθε δήμαρχος, η κάθε δημοτική Αρχή.

Όλα τα παραπάνω, κυρίως, και άλλα μικρότερα προβλήματα είναι που τον ταλαιπωρούν κάθε ώρα, κάθε μέρα. Είναι αυτά που απασχολούν το μυαλό του συνεχώς, αυτά που αντιμετωπίζει ως εφιάλτες. Και τελικά, αυτά που «καθοδηγούν» την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές.

12 Χρόνια Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!