Χρέωση 28.000 ευρώ σε Λογαριασμό νερού από το Δήμο

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Τropaio: Οι χρεώσεις χαρακτηρίζονται αστρονομικές και οι διαμαρτυρίες πληθαίνουν… Συγκεντρώνουν υπογραφές και ετοιμάζονται για την κατάθεση αγωγών κάτοικοι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, οι οποίοι από τις αρχές Μαΐου παραλαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ύδρευσης. Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο παραλαβής «φουσκωμένων» λογαριασμών από δημότες που καλούνται να πληρώσουν «αστρονομικά» ποσά για καταναλώσεις νερού που χρεώνονται αναδρομικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, από τις αρχές του μήνα, άρχισαν να καταφθάνουν μπιλιετάκια για το νερό με «τσουχτερά» ποσά προς πληρωμή. Κατά μέσο όρο δημότες καλούνται να πληρώσουν 700 – 800 ευρώ, ορισμένοι όμως καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Υπάρχουν αναφορές για λογαριασμούς των 2.500 ευρώ, των 4.500 ευρώ και μόλις χθες των… 28.000 ευρώ για επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Κάλαμο.

Όπως αναφέρουν δημότες, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν αφορούν πολλές φορές σε λάθος ρολόγια, ενώ όπως υποστηρίζουν σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει γίνει καν καταμέτρηση. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα… εγκεφαλικά, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε μοιράσει και τον περασμένο Οκτώβριο.
Δημότες καλούνταν να πληρώσουν ποσά, που ξεκινούσαν από τις 3.000 ευρώ και μπορούσαν να φθάσουν και τα 7.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα οικιακού καταναλωτή που κλήθηκε να πληρώσει λογαριασμό 4.276 ευρώ σε ρολόι που όπως αναφέρει ποτέ δεν υπήρξε.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλιστα, είχαν πάρει φωτιά με φωτογραφίες ρολογιών τα οποία είναι σε κακή κατάσταση και δεν φαίνεται καν η μέτρηση των κυβικών. Ειδικά στο Τρίκερι, κάτοικοι έχουν προχωρήσει στη συγκέντρωση 400 υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας τόσο για την κακή ποιότητα του νερού, όσο και για τις υπέρογκες χρεώσεις .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάτοικοι οργανώνονται προκειμένου να καταθέσουν ομαδικές αγωγές, αρνούμενοι να πληρώσουν δυσβάστακτους λογαριασμούς.
Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!