Ζημιές δισεκατομμυρίων προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Ιταλία

Πάνω από 10.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Ποταμοί και ρέματα, περίπου 20 υπολογίζονται συνολικά, στην Ιταλία υπερχείλισαν και τα όρμησαν στην κυριολεξίαστις πεδιάδες της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια. Μία πλούσια περιφέρεια, 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που αποτελεί ουσιαστικά έναν «δεντρόκηπο» της χώρας.

Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και δεν μπορούν να μετρηθούν. Πάντως, έως τώρα φαίνεται πως υπάρχουν και 14 νεκροί, ενώ αρκετές και κοινότητες είναι πλημμυρισμένες, και καλλιέργειες κατεστραμμένες

Ενδείξεις ότι το μεσογειακό κλίμα μετατρέπεται σε «τροπικό».
Περίπου είκοσι ποταμοί και ρέματα υπερχείλισαν ορμώντας στις πεδιάδες της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, την οποία εκτιμούν ιδιαίτερα οι τουρίστες που επισκέπτονται ιστορικές πόλεις όπως η Πάρμα και η Ραβένα, τα κατάφυτα τοπία της, δοκιμάζουν τη γαστρονομία της, ή πάνε στις παραλίες της στην Αδριατική.

Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 14 ανθρώπους ότι έχασαν τη ζωή τους, με τις ιταλικές αρχές, ωστόσο, να μην έχουν επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

Ολόκληρη η χώρα βιώνει έναν βροχερό και υγρό Μάιο, με την Εμίλια Ρομάνια να έχει υποστεί στη διάρκεια των τελευταίων ημερών απίστευτη κακοκαιρία: πελώριες αγροτικές εκμεταλλεύσεις πνίγηκαν, βυθίστηκαν κάτω από νερά και λάσπες, χωράφια με σιτηρά και οπωροκηπευτικά ρημάχτηκαν , βοσκότοποι χάθηκαν, χωριά σαρώθηκαν από χείμαρρους λάσπης, γέφυρες κατέρρευσαν, πάνω από 400 δρόμοι βούλιαξαν.