Κύκλωμα με πλαστά διπλώματα πιλότων

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε τουλάχιστον πέντε άτομα είχε χορηγήσει άδειες επαγγελματία χειριστή αεροπλάνου ή ελικοπτέρου η συμμορία με τα πλαστά διπλώματα

Κύκλωμα που έκανε νοθεία στις εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος πιλότου έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Ασφάλειας να αποκαλύπτουν την εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε τουλάχιστον πέντε άτομα είχε χορηγήσει άδειες επαγγελματία χειριστή αεροπλάνου ή ελικοπτέρου η συμμορία με τα πλαστά διπλώματα. Το οικονομικό όφελος που αποκόμιζε μάλιστα από κάθε υποψήφιο υπολογιζόταν σε περίπου στα 7.800 ευρώ.

Σύμφωνα με το MEGA και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο 70χρονος εγκέφαλος ήταν φροντιστής σε εταιρεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από το τέλος της θητείας του πήρε δίπλωμα πιλότου και πετούσε με μικρά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, ο 70χρονος είχε προκαλέσει δύο σημαντικά ατυχήματα κατά την εκπαίδευση και είχε πλέον αποχωρήσει. Μέσα από την αεροπορία της Αυστρίας, υπήρχαν αυτοί οι δίαυλοι καθώς παιδιά που είχαν πάρει 5% σε εξετάσεις, φαίνεται να περάσαν θεωρητικές εξετάσεις αργότερα.

Η άγνωστη ιστορία του 2014
Το 2014 η CIA είχε ενημερώσει πως υπήρχε πρόβλημα με μία εταιρεία στην Αθήνα που προχωρούσε σε παράνομες εξετάσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, τότε ανέφεραν πρόβλημα με την εκπαίδευση 1500 πιλότων ενώ το πρόβλημα είχε φτάσει μέχρι τις Μαλβίδες, τη Μαλαισία ενώ υπήρξε πρόβλημα και στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τότε, είχε γίνει έρευνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην έκθεση του 2014 μνημονευόταν πως γίνεται έρευνα για τα παράνομα διπλώματα πιλότων. Για αυτές τις σχολές υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ήταν η περίοδος με τους δίδυμους πύργους.

Το «μπιλάκι», ο «πρεβεζιάνος» και οι υποψήφιοι πιλότοι που θα έπαιζαν τις ζωές μας «κορώνα γράμματα»
Ήταν βράδυ της 12ης Ιανουαρίου του 2023 όταν μέσα στην απόλυτη σιωπή χτύπησε ένα από τα δεκάδες σταθερά τηλέφωνα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ασφάλειας. Στην άλλη γραμμή μια γυναικεία φωνή η οποία χωρίς να πει το όνομά της άρχισε να αποκαλύπτει στον αστυνομικό που σήκωσε το τηλέφωνο όλη τη δράση του κυκλώματος πλαστών διπλωμάτων για πιλότους. Ο αστυνομικός κατέγραφε τα πάντα. Δεν πίστευε στ ‘ αυτιά του τα όσα άκουγε.

Μόλις το τηλέφωνο έκλεισε η έρευνα ξεκίνησε και αποκάλυψε τη δράση των 21 συνολικά κατηγορουμένων οι οποίοι αδιαφορώντας για ανθρώπινες ζωές πουλούσαν τα διπλώματα στους υποψήφιους πιλότους με τη βοήθεια της τεχνολογίας έναντι χρηματικών ποσών.