Η Κερατέα ένα απέραντο πανηγύρι

Τropaio: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Καρικά  Κερατέας, είναι μια θεομητορική γιορτή των χριστιανών, η οποία γιορτάστηκε στις 21 Απριλίου. Είναι μια μέρα χαράς για τους πιστούς, που με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη συρρέουν για να προσκυνήσουν, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Μεγαλόχαρης, για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στη χάρη της. Κάθε χρόνο η Παναγία στη καρικά Κερατέα γιορτάζουν με λαμπρότητα και κατάνυξη. Η θρησκευτική γιορτή συνοδεύεται από μουσικές και γεύσεις που προσφέρει ο δήμος Λαυρεωτικής, αφού οι πιστοί πάρουν το φαί και τα σχετικά, πάνε στο χώρο όπου έχει στηθεί η ορχήστρα για να απολαύσουν φαί και τραγούδια και το γλέντι στρώνετε τρικούβερτο με όλες της ηλικίες στη πιστά.

Στη εκδήλωση παρευρέθησαν η δημοτική αρχή και πολλοί υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων. Και πολλοί πολίτες προσκυνητές .
Κάποια από τα εκκλησάκια μέσα από αλλεπάλληλες οικοδομικές φάσεις διασώζουν μια μακραίωνη ιστορία και αποτελούν σιωπηλούς μάρτυρες διαφόρων εποχών της ιστορικής πορείας της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπως είναι η παναγία της καρικάς στη Κερατέα.

Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!