Συνελήφθη γυναίκα εφοριακός στη Θεσσαλονίκη για παράνομες προμήθειες υλικών

Μετά από έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.
Μία εφοριακός και πέντε ιδιώτες συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για εμπλοκή σε παράνομες προμήθειες υλικών. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία παρακολουθούνταν οι κινήσεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων.

Οι προμήθειες φαίνεται πως αφορούσαν διάφορα υλικά, όπως αναλώσιμα, φωτοτυπικά, εκτυπωτές κ.ά. Όπως έγινε γνωστό, η συλληφθείσα εφοριακός φέρεται να ήταν η υπεύθυνη προμηθειών όλων των εφοριών της πόλης. Κατά πληροφορίες, μέσω παράνομων αναθέσεων επιλέγονταν συγκεκριμένες επιχειρήσεις για την προμήθεια των παραπάνω υλικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, τη δωροληψίας και δωροδοκίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε η εφοριακός της Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων σε εταιρείες – προμηθευτές, λαμβάνοντας «μίζες» συνολικού ύψους 42.500 ευρώ.