Τσίπρας σε συνταξιούχους: Δέσμευση για 13η σύνταξη και αναδρομικά

TROPAIO: “Οι μισοί συνταξιούχοι, έμειναν με τα χέρια άδειααα! από τις  αυξήσεις. ” Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, περιέκοψε τη 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις
Τσίπρας σε συνταξιούχους: Δέσμευση για 13η σύνταξη και αναδρομικά

Συνάντηση με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε ομιλία και στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους, να ακούσει τα προβλήματα, τις προτάσεις και τα αιτήματά τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, περιέκοψε τη 13η σύνταξη ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αθροιστικά οι περικοπές αυτές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως τον Μάιο θα φτάσουν 7,5 δισ. Από την άλλη, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, προανήγγειλε μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά, ενώ δεσμεύθηκε και για μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να συζητήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν κυρίως τους ανθρώπους που είναι απόμαχοι της εργασίας, τους συνταξιούχους, που βεβαίως αυτή την περίοδο έχω την αίσθηση ότι είναι σε ιδιαίτερη πίεση, όπως άλλωστε και η μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών τον τελευταίο χρόνο, ιδιαίτερα με τις τρομακτικές αυξήσεις, κυρίως στην ενέργεια, αλλά όχι μόνο, στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, στο σούπερ μάρκετ που έχει γίνει ένας εφιάλτης», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε στα «στοιχεία» που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση που αποδεικνύουν ότι χρειάζονται «δύο συντάξεις τον χρόνο μόνο για να πληρωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα και ότι για εισοδήματα μέχρι 800 ευρώ τον μήνα υπάρχει απώλεια του 40% της αγοραστικής δύναμης».

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε του παρευρισκόμενους να μεταφέρουν την «αγωνία» τους και να μιλήσουν τη «γλώσσα της αλήθειας», τονίζοντας ότι «επί τέσσερα χρόνια τώρα οι συνταξιούχοι στη χώρα μας έχουν εξαπατηθεί σε καθημερινή βάση και από τον Κυρ. Μητσοτάκη με όσα έλεγε τότε, όσα έταξε προεκλογικά και όσα έκανε μετεκλογικά, τρεισήμισι χρόνια, αλλά και από την πλειονότητα των ΜΜΕ».