«Με περικύκλωσαν 20 αδέσποτα σκυλιά και άρχισα να προσεύχομαι»

Τα σκυλιά τον πλησίασαν και τον περικύκλωσαν χωρίς να προλάβει να αντιδράσεις. Ο Βόλος στο επίκεντρο μετά τη νέα καταγγελία για τα όσα έγιναν στη Νέα Αγχίαλο…

«Είχα βγει για περπάτημα το βράδυ, στην περιοχή Αλωνάκια. Ημουν μόνος όταν με περικύκλωσαν πάνω από 20 αδέσποτα που άρχισαν να γαβγίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γνώριζα όμως ότι δεν έπρεπε να τρέξω. Κάθισα κάτω και προσευχόμουν. Συνέχισαν να μου γαβγίζουν. Ηταν σε απόσταση δύο μέτρων από μένα. Αν ένα έκανε μία κίνηση, θα μου ορμούσαν όλα μαζί. Τα χρειάστηκα…».

Η περιγραφή είναι από δημότη στην περιοχή της Ν. Αγχιάλου, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ 15 Ιανουαρίου είχε βγει, κατά πώς συνηθίζει, για να περπατήσει και δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί για περπάτημα υπό το φόβο νέας σε βάρος του επίθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, περισσότερα από 30 αδέσποτα στην περιοχή, δημιουργούν αγέλες που λυμαίνονται συγκεκριμένα σημεία στη δημοτική ενότητα και κατά καιρούς εκδηλώνουν επιθέσεις.

Οι ίδιες μαρτυρίες μιλούν για αγέλες αδέσποτων τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο της Ν. Αγχιάλου. Βρίσκονται δίπλα από τον δρόμο και όπως καταγγέλλεται ορμούν σε διερχόμενα οχήματα, κυρίως δίκυκλα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Επαγγελματίες, κυρίως διανομείς, περνούν με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα από τις εισόδους – εξόδους της Ν. Αγχιάλου.

Επιθέσεις όμως εκδηλώνονται και μέσα στον οικισμό. Πρόσφατα, στο μικρό καφενείο στο κέντρο της Ν. Αγχιάλου εκδηλώθηκε επίθεση εναντίον μικρού παιδιού και εναντίον δεσποζόμενου μικρόσωμου σκύλου.

«Εχω ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί και στην επόμενη επίθεση που θα εκδηλωθεί και θα κινδυνεύσει άνθρωπος, πόσο μάλλον μικρό παιδί, θα καταθέσω μήνυση, από τη στιγμή που κανείς δεν κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο δημότης, που κατήγγειλε την σε βάρος του επίθεση.

Πηγή: taxydromos.gr