«Η ενόργανη είναι και θα είναι σε υψηλό επίπεδο» video.

Τropaio:Γυμναστείτε στη Νίκη Κερατέας. Η Eνόργανη Γυμναστική είναι ένα απ’ τα αρχαιότερα αθλήματα και συμπεριλαμβάνεται και στα προγράμματα των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελεί τη βάση όλων των αθλημάτων..

Πρόκειται για ένα πραγματικά ευεργετικό άθλημα καθώς ασκησιολογικά περιλαμβάνει στοιχεία που βελτιώνουν όλες τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Ξεκινώντας από την ορθοσωμία. η απόκτηση της ιδανικής στάσης σώματος είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που διδάσκεται ο αθλητής. Συνδυαστικά με τις ανάλογες ασκήσεις οι μύες μαθαίνουν από μόνοι τους πια να συγκρατούν σωστά τον κορμό και να μοιράζουν σωστά το βάρος του σώματος σύμφωνα με τις κινήσεις τους. Επιπλέον, συμβάλλει σημαντικά στη γενική φυσική κατάσταση, το συντονισμό, την ευκινησία, τη δύναμη, την ισορροπία, την επιδεξιότητα, την ευλυγισία, την ταχύτητα και την γενικότερη αρμονία σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Σύμφωνα με την επιστήμη της άσκησης ο άνθρωπος όσο πιο γρήγορα γυμναστεί, ορθά πάντα και υπό την επίβλεψη έμπειρων προπονητών, τόσο πιο καλά θα αναπτύξει τις βασικές του λειτουργίες που αποδεδειγμένα θα συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή σωματοδομή και οργανική του κατάσταση. Έτσι, τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν ο αθλητής μυείται στο άθλημα από μικρή ηλικία.

Εκτός αυτού, η ενόργανη γυμναστική, σαν άθλημα, ταιριάζει απόλυτα σε ένα μικρό παιδί, καθώς βασίζεται στη φυσιολογική εξέλιξη της κίνησής του. Το παιδί, από τη φύση του, θα κάνει μια τούμπα, θα τρέξει, θα πηδήσει, θα κάνει μια κυβίστηση, θα κρεμαστεί από ένα ξύλο. Έτσι, η ενόργανη “βγαίνει” στο παιδί μέσα από το παιχνίδι, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και υπό τη διαρκή επίβλεψη των προπονητών.
Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!: