Ισχυρές ελληνικές φωνές στο αμερικανικό Κογκρέσο

Όχι μόνο ομογενείς αλλά και φιλέλληνες εξελέγησαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίοι θα αποτελέσουν σύμμαχοι της Ελλάδας, ειδικά απέναντι στις προκλήσεις από την Τουρκία.

Τόσο στη Βουλή όσο και στο Κογκρέσο έχουμε πολλούς ομογενείς αλλά και φιλέλληνες που εξελέγησαν στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, που έχουν βάλει φρένο στα εξοπλιστικά όνειρα του Ερντογάν για τα F16.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης των Ρεπουμπλικανών στις πρώτες του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι θα βάλουν φρένο στα αιτήματα της Τουρκίας. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να σταματήσουμε τα F-16 που θέλει ο Μπάιντεν να πουλήσει στην Τουρκία.»

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της Άγκυρας για τα νησιά τόνισε: «Λένε ότι θέλουν να πάρουν τα νησιά. Δεν θα τους αφήσουμε! Καθόλου! Και τη Θράκη… Είναι όλα ελληνικά.»

Την επανεκλογή του γιορτάζει και ο Κρις Πάππας, ο οποίος ανέφερε ότι ο Έλληνας προπάππος του έχει επηρεάσει την ανατροφή του και από αυτόν έμαθε πολλά για τον υπόλοιπο κόσμο.

Νίκη των ομογενών Μαλλιωτάκη, Μπιλιράκη, Πάππας, Σαρμπάνη
Την θητεία τους στο Κογκρέσο φαίνεται ότι ανανεώνουν οι Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας οι οποίοι βγήκαν αλώβητοι από τις εκλογικές μάχες.