Έκλεβαν καμπάνες, πολυέλαιους και κηροπήγια – Συνολικά «έγδυσαν» 10 ναούς και ξωκκλήσια

Καμπάνες, πολυέλαιοι και κηροπήγια έκαναν «φτερά» από εκκλησίες στην Κεντρική Μακεδονία. Δράστες δύο άνδρες, που πιάστηκαν στα «πράσα» έπειτα από μπαράζ «χτυπημάτων».

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες δρούσαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας από όπου έκλεβαν καμπάνες και άλλα εκκλησιαστικά είδη, με σκοπό να τα πουλήσουν.

Ο 43χρονος κι 49χρονος από τον περασμένο Ιούλιο διέρρηξαν 10 ιερούς ναούς κι ένα εξωκλήσι, με τη συνολική τους «λεία» να υπολογίζεται σε 43.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, διέρρηξαν στην Κεντρική Μακεδονία τρεις εκκλησίες στην Ημαθία, απ’ όπου αφαίρεσαν εκκλησιαστικά είδη και μία καμπάνα.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο μαζί με διάφορα εργαλεία, όπως κόφτες μετάλλων, λοστοί, πένσα, βαριοπούλα, κατσαβίδι, γάντια αλλά και μία μικρή σκάλα. Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους υπευθύνους των ιερών ναών.

Οι δύο… κυνηγοί μετάλλων έπεσαν στα χέρια αστυνομικών σε περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες αφότου έκλεψαν εκκλησιαστικά είδη από ιερό ναό.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες κλοπέ