Η Κερατέα Σήμερα 2023 (Φώτο)

Το Τropaio: Μιλάει με ντοκουμέντα και όχι Με…… γι’ αυτό και οι αναγνώστες μας μας έχουν πολύ «ψηλά». Πολλά παράπονα έχει δεχθεί η ιστοσελίδα μας από κατοίκους της Κερατέας, που αφορούν γενικά θέματα στην πόλη. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες!
ΔΡΟΜΟΙ
Αυτές η λακκούβες βρίσκονται σε κεντρικό σημείο στη Κερατέα στην οδός Ανδρούτσου, οι πολίτες εκφράζουν στο Τropaio την αγανάκτηση τους. Σε αυτόν το δρόμο έχουν υποστεί τα πάνδεινα, και ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Αν η τοπική αυτοδιοίκηση δε μπορεί να βρει έναν τρόπο ποιοτικού ελέγχου της πιο βασικής αστικής υποδομής του οδικού δικτύου, τότε πως είναι δυνατόν να πείσει ότι μπορεί να αναπτύξει και ελέγξει τις περισσότερο πολύπλοκες δομές μια σύγχρονης αστικής κοινωνίας;

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Tropaio: Αυτά τα ακατοίκητα κτήρια βρίσκονται στη Κερατέα στη άνω πλατεία, και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσουν, φοβούμεθα επειδή παίζουν μικρά παιδιά εκεί μην έχουμε και κανένα ατύχημα. Οι προηγούμενοι που διατέλεσαν δημαρχιακό θώκο ουδείς ασχολήθηκε να αξιοποίηση αυτή την πλατεία που είναι και η πιο συγκροτημένη αγορά. Ήταν όλοι τους ανεπαρκής .
Στην ανάγκη αύξησης του πράσινου μέσα στην πόλη, η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να δώσει έμφαση και να εξασφαλίσει υποδομές, πρόσωπα και πόρους γιατί το αστικό πράσινο αποτελεί ένα βασικό παράγοντα βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη, προσφέροντας στους πολίτες προστασία από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, οξυγόνο, αναψυχή, αισθητική απόλαυση και υγιεινότερες συνθήκες διαβίωσης.

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΩΝ Ι.Χ

Τropaio: Πότε επιτέλους θα τα μαζέψετε; Η Λαυρεωτική έχει γίνει νεκροταφείο εγκαταλειμμένων αυτοκίνητων. Το Τropaio έχει εντοπίσει πάνω από 50 οχήματα. Μόνιμη έχει γίνει πλέον η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα στους δρόμους των συνοικιών της Λαυρεωτικής. Δυστυχώς καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει για την απομάκρυνση των οχημάτων, που αποτελούν εστία μόλυνσης και καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, το πρόβλημα παραμένει και μάλιστα έντονο.
Στη δημοτική Αρχή αποδίδουμε τους χαμηλούς ρυθμούς απομάκρυνσης, στη γραφειοκρατία και την ανευθυνότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως η σημαντικότερη αιτία του φαινομένου είναι η κρίση των τελευταίων χρόνων. Οι ιδιοκτήτες είτε αδυνατούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, είτε η επισκευή τους, σε περίπτωση ζημιάς, είναι εξαντλητική. Με αποτέλεσμα να τα εγκαταλείπουν στους δρόμους όπου δημιουργούν παράλληλα μια σημαντική εστία μόλυνσης.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Ο φωτισμός σε κάποια σημεία είναι απαρχαιωμένος, και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους, αυτή η κολόνα διαμαρτύρεται, όπως και πολλές άλλες, γιατί ξέχασαν να της βάλουν λάμπα LED..
ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Όσσα αναφορά της χωματερές που ανακαλύπτουμε σε διάφορα σημεία, εκεί χρειάζεται επαγρύπνηση και συντονισμός, για να μην βλέπουμε αυτό το μπάχαλο, γιατί κάποιοι ανεύθυνοι ξευτίλες, μολύνουν το περιβάλλον, είναι σοκαριστικό το θέαμα μέσα στο δάσος. Εάν ο δήμος Λαυρεωτικής ενδιαφέρεται να τα μαζέψει, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το Τropaio είναι στη διάθεσή σας.
Για όλα αυτά που βλέπουμε, η δημοτική αρχή της Λαυρεωτικής τι έχει να πει;

Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!