Ζούμε με φόβο Σεβαστείτε όσους «φυλάνε Θερμοπύλες»


Τropaio: Είναι πολλές η καταγγελίες, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα χωρία τους για να προστατεύσουν τη ζωή τους, από της επιθέσεις των λήσταρχων.
Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στα απομακρυσμένα χωριά ανά την Ελλάδα ζητώντας του να σεβαστεί η πολιτεία όσους «φυλάνε Θερμοπύλες». ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
«Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές».
«Απαιτούνε εδώ και τώρα η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στης παραμεθόριες περιοχής και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους.
«Εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά τους .
Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.
Ηλεία: Εφιάλτης για 60χρονη – Μπήκαν στο σπίτι της, την ξυλοκόπησαν και την λήστεψαν Αρνείται πλέον να μείνει στο χωριό της
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία της Κοινότητας του Σταφιδοκάμπου μετά το περιστατικό ληστείας με θύμα μία γυναίκα όπου ομάδα ρομά εισέβαλαν στο σπίτι της και απειλώντας τη για να μη φωνάξει, την ξυλοκόπησαν και της αφαίρεσαν χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές.
Τropaio: Πιστεύουμε ότι ο αρμόδιος υπουργός, θα δήξη κατανοήσει, για άμεσες ενέργειές στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».
Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!