Ο γάλλος πρόεδρος έβαλε «φρένο» στα τουρκικά νταηλίκια

Νέο «χαστούκι» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά των εμπρηστικών δηλώσεων που κάνει τις τελευταίες ημέρες τούρκος πρόεδρος, έριξε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι.

Οι πολεμικές ιαχές Ερντογάν αλλά και αρκετών τούρκων αξιωματούχων που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, έχουν σημάνει συναγερμό στην Αθήνα, η οποία με όπλο τη συμμαχίες και το διεθνές δίκαιο, διεθνοποιεί τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο γάλλος πρόεδρος στη διάρκεια τη χθεσινών δηλώσεων, έβαλε «φρένο» στα τουρκικά νταηλίκια στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα και στον Ερντογάν.

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν, έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα σημειώνοντας αρχικά ότι «στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας» ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «ταραγμένη κατάσταση» στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύοντας πως «η στρατηγική σχέση Αθήνας – Παρισιού δεν θα επιτρέψει να γίνει καμιά αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ξέρουμε καλά από γειτονικές απειλές»
Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και με φόντο τους καθημερινούς πλέον τουρκικούς λεονταρισμούς, υπογράμμισε πως «η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές».

Και πρόσθεσε με νόημα, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα: «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».