Μια χωματερή στο βυθό της θάλασσας της Πάρου (video)

Η Πάρος στο επίκεντρο για τις αδιανόητες εικόνες στο βυθό της θάλασσας. Οι δύτες έβγαζαν σκουπίδια για ώρες στην ακτή, με τις εικόνες να μαγνητίζουν τα βλέμματα όλων…

Tο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, έρχεται κάθε φορά στην επιφάνεια με οδυνηρό τρόπο όταν δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού επιβεβαιώνουν ότι οι θάλασσες είναι γεμάτες από σκουπίδια που μολύνουν, καταστρέφουν και θανατώνουν τη ζωή και το μέλλον των θαλάσσιων πλασμάτων αλλά και του ανθρώπου.

Δύο δράσεις καθαρισμού στα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας αποκάλυψαν το μέγεθος της αλόγιστης μετατροπής των θαλάσσιων αυτών περιοχών σε σκουπιδότοπους. Κάθε λογής αντικείμενα, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς ανασύρθηκε από τους δύτες στα δύο αυτά λιμάνια.

Δε χωρά ανθρώπινος νους τον όγκο και την ποικιλία των απορριμμάτων που βρέθηκαν, ενδεικτικό είναι δε, ότι ανασύρθηκε ακόμα και μεταλλικός στύλος φωτισμού των δρόμων! Το απίστευτο δεδομένο που μας καλεί σε εγρήγορση είναι ότι τα λιμάνια της Παροικίας και της Νάουσας, είχαν καθαριστεί υποβρυχίως ξανά, μόλις ένα χρόνο πριν, συνεπώς όλος αυτός ο όγκος σκουπιδιών δημιουργήθηκε μέσα σε μια μόνο χρονιά.