Κυνηγοί χάρισαν 300 κιλά κρέας αγριογούρουνων σε πολύτεκνους και απόρους

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Τropaio: Ομάδες «δίωξης αγριογούρουνων» σχημάτισαν κυνηγοί του Κιλκίς, οι οποίοι μετά από συστάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και του τοπικού δασαρχείου, εδώ και έναν μήνα κυνηγούν αγριογούρουνα σε μία προσπάθεια μείωσης του υπερπληθυσμού των ζώων.

Οι κυνηγοί στο Κιλκίς, χωρισμένοι σε ομάδες των δέκα ατόμων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και φορώντας εμφανή πορτοκαλί γιλέκα, κατάφεραν να θηρεύσουν γύρω στα 55 αγριογούρουνα. Στη συνέχεια, αφού έγιναν οι απαραίτητοι κτηνιατρικοί έλεγχοι στα ζώα και δόθηκε το «πράσινο φως» πως είναι κατάλληλα για φαγητό, αποφάσισαν να τα δωρίσουν για καλό. Έτσι, τα 300 κιλά κρέατος στα συσσίτια των εκκλησιών, σε πολύτεκνους και σε οικογένειες απόρων.

«Ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει αυξηθεί τρομακτικά στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, πολλά τροχαία ατυχήματα, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος μεταφοράς ασθενειών, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς Χαράλαμπος Βασιλειάδης, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου και του δασαρχείου για μείωση του πληθυσμού τους.

«Αποφασίσαμε – και αυτό είναι προς τιμήν όλων των κυνηγών που συμμετείχαν στη δίωξη των αγριογούρουνων- να δώσουμε τα θηράματα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία με το Κτηνιατρείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το δασαρχείο Κιλκίς» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου.

Tropaio:Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!