Ζαγοροχώρια: «ο παράδεισος» (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ Γιώργος Φλεβάρης. Ό,τι κι αν προτιμάτε για τις διακοπές σας, θα το βρείτε στα Ζαγοροχώρια, έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας
Το Μεγάλο Πάπιγκο Δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ομορφότερο χωριό στο Ζαγόρι. Κάθε χωριό έχει τη γοητεία του και αποτελεί αφετηρία για συναρπαστικές περιηγήσεις. Και σίγουρα κανείς δεν αρκείται σε μία και μόνη επίσκεψη.
Κατευθυνόμενοι από το Μεγάλο προς το Μικρό Πάπιγκο, αξίζει να κάνετε μια στάση στις μικρές φυσικές πισίνες που ονομάζονται Κολυμπήθρες . Πρόκειται για κοιλώματα που σχηματίστηκαν από τη φυσική ροή τού νερού του ρέματος. Το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο!
Στο δρόμο για το Πάπιγκο, θα συναντήσετε το Μονοδένδρι Βίτσα, το όμορφο κεφαλοχώρι της Αρίστης.

Αφού πιείτε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία, επισκεφθείτε τη Μονή Σπηλιώτισσας, που είναι χτισμένη πάνω σε βράχο, δίπλα στον Βοϊδομάτη ποταμό, σε μικρή απόσταση από το χωριό. Κοντά στην Αρίστη βρίσκεται και το χωριό Βίκος που έχει καταπληκτική θέα σε όλο το φαράγγι του Βίκου.
Απαραίτητη η στάση στο Μονοδένδρι, ένα από τα πρώτα χωριά που αναπτύχθηκαν τουριστικά στο Ζαγόρι. Από την πλατεία του ξεκινάει ο δρόμος για το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής , που κρέμεται κυριολεκτικά πάνω από το Φαράγγι του Βίκου. Το χωριό αποτελεί αφετηρία για το φαράγγι του Βίκου αλλά και για πολλές ορειβατικές και πεζοπορικές διαδρομές

12 Χρόνια Τropaio: Πρώτο και με διαφορά!