Βγάλαμε τα μάτια μας, καταστρέψαμε τον πλανήτη

Tropaio:Τα τελευταία χρόνια έχουμε κακομεταχειριστεί τον πλανήτη και η κλιματική αλλαγή έχει έρθει και απειλεί το ανθρώπινο είδος. Υπάρχουν εκτιμήσεις που μιλάνε για μαζική ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών της Ελλάδας. Ερημοποίηση δεν σημαίνει ότι γινόμαστε έρημος Σαχάρα, σημαίνει ότι επέρχεται ξηρασία, ότι παύει να είναι γόνιμο το έδαφος. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η ξηρασία συνεπάγονται μαζικές μετακινήσεις, εκτοπίσεις στην ουσία, πληθυσμών
Αυτό είναι που τρομάζει τους περισσότερους επιστήμονες. Αν θέλουμε να αποφύγουμε αυτό το σενάριο, πρέπει να μείνουμε όσο πιο κάτω από τους δύο βαθμούς αύξησης είναι εφικτό.Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται αν καταργήσουμε όλα τα ορυκτά καύσιμα και στραφούμε προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, από το 2022 μέχρι το 2030 να έχουμε μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 65%.

Απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον πλανήτη. Η Γη είναι αυτό που όλοι έχουμε κοινό. Κάνοντας κάποια μικρά, καθημερινά και πολύ απλά πράγματα, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωση της ρύπανσης και στην καλύτερη ζωή του πλανήτη μας.
Ας αναλογιστούμε λίγο περισσότερο το κακό που έχουμε κάνει και που συνεχίζουμε να κάνουμε. Μερικές μικρές αλλαγές θα μας ανταμείψουν και τώρα και μελλοντικά. Ο πλανήτης μας δε χρειάζεται άλλους πετυχημένους ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που να τον αγαπούν. Όχι, ποτέ δεν είναι αργά!
Tropaio:Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!