Αυξήσεις φωτιά σε βασικά αγαθά – Πατάτες και κρεμμύδια πωλούνται σαν χρυσός

Γονατίζουν οι πολίτες της Τουρκίας από το κόστος ζωής, καθώς οι αυξήσεις ακόμα και σε βασικά προϊόντα έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να αγοράσουν ακόμα και πατάτες ή ψωμί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, του ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά φτάνουν ακόμα και το 614% στην Τουρκία. Αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν υπόσχεται πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες, αλλά μετά το 2023.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Fox Haber: «Γίνονται απίστευτες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που έχουμε κάθε ημέρα στην κουζίνα. Όπως στις πατάτες, στα κρεμμύδια και στα λεμόνια. Οι τιμές τους αυξήθηκαν 614% σε ένα χρόνο!».

Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού είναι σαν του χρυσού! Κοιτάζουμε τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα» λέει πολίτης.

«Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στην λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» ανέφερε πωλητής λαϊκής αγοράς.