ΜΚΟ ετοιμάζεται να εισπράξει λεφτά Δήμου από τις ανεμογεννήτριες

Τα ποσά από το αιολικό δεν είναι μικρά, καθώς μόνο τα πρώτα χρήματα που έπεσαν στην περιοχή ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η Δεσφίνα (και ο Δήμος Δελφών) αρχίζουν να εισπράττουν τεράστια νούμερα από την επένδυση των Ανεμογεννητριών.
Απίστευτη καταγγελία: ΜΚΟ ετοιμάζεται να εισπράξει λεφτά Δήμου από τις ανεμογεννήτριες

Νέες καταγγελίες για τουλάχιστον περίεργες υποθέσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την περιοχή των Δελφών και τη Δεσφίνα, όπου έχει κατασκευαστεί το γνωστό αιολικό πάρκο. Μετά τον Άγιο Μηνά και τις αποκαλύψεις για τις παρεμβάσεις και τις αυθαιρεσίες στην παραλία και μέσα στη θάλασσα χωρίς καμία άδεια και μελέτη (τις οποίες οι πρωταγωνιστές τους έχουν παραδεχθεί) μία ΜΚΟ βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο με πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα.

Μάλιστα οι καταγγελίες από παράγοντες της περιοχής πληθαίνουν, καθώς φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις ώστε να χρηματοδοτηθεί πλουσιοπάροχα από το αιολικό πάρκο Δεσφίνας.

Ειδικότερα η Ανανεωτική Δύναμη Δελφών τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: «Υπάρχει η φημολογία ότι η Μ.Κ.Ο. κάνει ενέργειες για να λάβει αυτή (αντί για τον Δήμο Δελφών) το ποσοστό 3% που είχε υποσχεθεί ο αρχικός ιδιοκτήτης του αιολικού πάρκου Δεσφίνας, κ. Γιώργος Ανεμοδουράς στον Δήμο μας, μόλις ολοκληρωνόταν η επένδυση».

Όπως αναφέρει η Ανανεωτική Δύναμη Δελφών αποκλειστικοί διαχειριστές της ΜΚΟ με τον τίτλο «Κοινωφελής Οργανισμός Δεσφίνας»- Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία. είναι ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας κ. Ευστάθιος Μαντζώρος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Χαράλαμπος Καλλιακούδας.

Αν κάτι τέτοιο συμβεί τελικά θα πρόκειται για μια πρωτοφανή συμφωνία, αφού αυτά τα χρήματα τα λαμβάνουν κανονικά οι Δήμοι για τις τοπικές κοινωνίες, από τα αιολικά πάρκα και όχι οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται σε διοργανώσεις λαϊκών βραδιών και πανηγυριών.

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ το αρχικό κεφάλαιο της ΜΚΟ ανερχόταν τον Μάρτιο του 2022 σε 500 €, έχει διαρρεύσει στην τοπική κοινωνία ότι το κόστος για την διοργάνωση εκδήλωσης με την Πέγκυ Ζήνα στις 5 Αυγούστου του 2022 στη Δεσφίνα ξεπερνάει τις 20.000 €.

Τα ποσά από το αιολικό δεν είναι μικρά, καθώς μόνο τα πρώτα χρήματα που έπεσαν στην περιοχή ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Συγκεκριμένα η Δεσφίνα (και ο Δήμος Δελφών) αρχίζουν να εισπράττουν τεράστια νούμερα από την επένδυση των Ανεμογεννητριών.

Τα πρώτα 325.000 ευρώ από τις ανεμογεννήτριες πέρασαν ήδη πριν αρκετό χρονικό διάστημα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών.

Το 80% για την Κοινότητα Δεσφίνας και το 20% για τον υπόλοιπο Δήμο Δελφών.