Φωτιά στην Πεντέλη: Στάχτες, απόγνωση και αβεβαιότητα για το μέλλον

Τropaio:Τα καμένα τη Πεντέλη η φωτιά να αφήνει πίσω τις «πληγές» που ο χρόνος θα αργήσει να γιατρέψει.
Η ανατολική Αττική μετράει τις πληγές της. Η φωτιά που κατέκαψε την Πεντέλη βρίσκεται πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο η καταστροφή και τα σημάδια της θα μείνουν ανεξίτηλα.

Η φωτιά εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα καίγοντας κόπους μιας ζωής. Οι παλιότεροι, όσοι έχουν ζήσει και στο παρελθόν ανάλογες πυρκαγιές, έλεγαν ότι η φωτιά θα σταματήσει στη Λεωφόρο Μαραθώνος όταν πλέον δεν θα έχει κάτι να κάψει, ή αν γυρίσει ο άνεμος προς τα καμένα.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις απειλούν μετά τον πύρινο όλεθρο
Η επόμενη ημέρα μετά τη φωτιά στην Πεντέλη η οποία αντιμετωπίστηκε μετά από περισσότερες από 20 ώρες κατά τις οποίες οι φλόγες έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμά τους προβλέπεται ζοφερή για τους κατοίκους της περιοχής καθώς εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες και κατολισθήσεις που φέρνει η αποψίλωση του εδάφους.

Ακόμη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές και αυτό το καλοκαίρι… Οι πυροσβέστες να γίνονται οι ήρωες των ημερών, ο κόσμος να αναθεματίζει γιατί χάνει τις περιουσίες του και τα δάση να σβήνονται από τον χάρτη.

«Δυστυχώς μετά και τις φωτιές των προηγούμενων ετών, καίγονται οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.
Tropaio: Εδώ τα λέτε και τα λέμε ΟΛΑ!!!