Η απόλυτη ξεφτίλα : Μετέφεραν τραυματία σε καρότσα αγροτικού

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Τropaio: Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει κάτοικος του νησιού η γυναίκα χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της στον Εύδηλο της Ικαρίας και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Οι γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο, και πήραν την απάντηση: «Αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ».

Έτσι, αποφάσισαν να τη βάλουν στην καρότσα του αγροτικού οχήματος και να την μεταφέρουν μόνοι τους στον Κέντρο Υγείας.
Η ανάρτηση της γυναίκας που ήταν «παρών»
«Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές το μεσημέρι στον Εύδηλο… γυναίκα έπεσε κ χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της.. κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε κ εγώ προσωπικά πήρα τηλ για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει…με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ. Κύρηκο κ θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή…

Πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα κ ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια κ χωρίς να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε κ δεν μπορούσε να κουνηθεί…

Η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί… τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα με ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της κ στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μέσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση..

Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες… δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!! Ντροπή κ αίσχος..».
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες η εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Θ» για τη διακομιδή 54χρονης τραυματία σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς δεν υπήρχε οδηγός να καλύψει τη βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, που καλείται να λάβει καταθέσεις με βάση το δημοσίευμα τόσο από την τραυματία, όσο και από τους συγγενείς της, που τη μετέφεραν με το αγροτικό αυτοκίνητο μέχρι τα Χάνια από τη Ζαγορά, όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η εισαγγελέας ζητεί επίσης να επισυναφθούν τα έγγραφα του Κέντρου Υγείας, του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου, αναφορικά με τη διακομιδή, πώς έγινε αυτή και ποια η κατάσταση της υγείας της τραυματία, καθώς και για ποιο λόγο δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο, ερώτημα στο οποίο φυσικά θα κληθεί να απαντήσει ο διευθύνων τη δομή υγείας.